Bimmerpost
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
Technical Topics iDrive, Nav, Phone, Audio, Video, Cameras, Electronics ConnectedDrive

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-08-2020, 07:19 PM   #155
premier3is
Captain
premier3is's Avatar
1053
Rep
608
Posts

Drives: 2019 BMW 330i M-Sport
Join Date: Jul 2019
Location: CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Pauleebe View Post
Quote:
Originally Posted by premier3is View Post
Well known for sure. Many of the forum members have called in and submitted tickets as well to BMW Assist. Dealer won't be able to do much, all you can try is getting a software update to see if it helps (which I'm not willing to do since I don't want something else to break with the update).

BMW Assist just told me they are 'working' on a resolution and the problem is known.

No timeline on resolution unfortunately.
Yea, and it's been ongoing since March 2019, or almost a full year.
I find it hard to understand why they are not putting more pressure on this item to get resolved. Didn't realize it's almost been a year since it's been ongoing.
Appreciate 0
      01-08-2020, 07:26 PM   #156
premier3is
Captain
premier3is's Avatar
1053
Rep
608
Posts

Drives: 2019 BMW 330i M-Sport
Join Date: Jul 2019
Location: CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by RedKloud View Post
Quote:
Originally Posted by premier3is View Post
Well known for sure. Many of the forum members have called in and submitted tickets as well to BMW Assist. Dealer won't be able to do much, all you can try is getting a software update to see if it helps (which I'm not willing to do since I don't want something else to break with the update).

BMW Assist just told me they are 'working' on a resolution and the problem is known.

No timeline on resolution unfortunately.
What software version do you have? July 2019?
Yes. I am on 07.2019.39
Appreciate 0
      01-13-2020, 04:09 PM   #157
RedKloud
Captain
RedKloud's Avatar
487
Rep
917
Posts

Drives: 2020 M340i xDrive
Join Date: Jan 2016
Location: Portland, OR

iTrader: (0)

Just an update - Connected Drive started working again by itself .
Appreciate 0
      01-15-2020, 03:46 PM   #158
LarrySinNJ
Lieutenant
LarrySinNJ's Avatar
United_States
94
Rep
413
Posts

Drives: 2019 330i xDrive
Join Date: Jan 2007
Location: New Jersey

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by RedKloud View Post
Just an update - Connected Drive started working again by itself .
I wish I was so lucky. After not having it work pretty much from July - Oct, it started working after my software update to 07/2019.47 in Nov. Now nothing works. Tried the reboot iDrive, then update Apps and Services, which gave me the "Cannot be completed at this time" message.

I paid $300 for remote start, which depends on ConnectedDrive, and just doesn't work consistently.

My last ConnectedDrive update per the App was 1/9/2020.

To troubleshoot, I did the iDrive reboot and then update apps and services. Are there any other troubleshooting steps I can take??

Update - I got it working. The third step that fixed it (after iDrive reboot and update apps and services) was to delete vehicle in app and add vehicle back to app.
__________________
2019 G20 330i xDrive Med. Blue/Cognac Leather ZCV|ZPP|ZPX|HK|Remote Start
2016 F06 640i xDrive Med. Blue/Red Leather MSport|B&O|Driver Asst+|Cold|Night (Ret'd)
2013 F30 335i xDrive Mineral Grey/Black Leather (Ret'd)
2011 E90 328i xDrive Space Grey/Black Leather(Ret'd)
2009 E90 328i xDrive Monaco Blue/(Ret'd) 2007 E90 328i xDrive Graphite (Ret'd)

Last edited by LarrySinNJ; 01-17-2020 at 04:14 PM..
Appreciate 0
      02-22-2020, 11:34 PM   #159
DazMelb20
Registered
0
Rep
1
Posts

Drives: 118i
Join Date: Feb 2020
Location: Melbourne

iTrader: (0)

Same here

Same thing here with the new 118i 2020 model. App worked for about a month and then no update on location. I removed the car from the app and re-added it, updated software but still no luck. Hope it just started working again!
Appreciate 0
      02-23-2020, 07:54 PM   #160
Benjamin_Nicholas
Private First Class
Benjamin_Nicholas's Avatar
United_States
124
Rep
136
Posts

Drives: 2019 BMW M5, 2020 BMW M340i
Join Date: Dec 2019
Location: Dallas TX

iTrader: (0)

It's a lawsuit waiting to happen.

BMW sells customer functionality. Functionality doesn't work. BMW continues to say that it's a known problem for months without a fix in sight. Customers file a class-action.

While I love the driving experience, Audi has BMW beat hands down for seamless tech (and audio system).
__________________
______________
2020 BMW M340i
2020 BMW X3
2019 BMW M5
2015 Porsche Macan Turbo
Appreciate 0
      02-24-2020, 08:41 AM   #161
AtticusHoy
Private
United_States
29
Rep
56
Posts

Drives: 2020 M340i
Join Date: Jan 2019
Location: Atlanta

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by LarrySinNJ View Post
I wish I was so lucky. After not having it work pretty much from July - Oct, it started working after my software update to 07/2019.47 in Nov. Now nothing works. Tried the reboot iDrive, then update Apps and Services, which gave me the "Cannot be completed at this time" message.

I paid $300 for remote start, which depends on ConnectedDrive, and just doesn't work consistently.

My last ConnectedDrive update per the App was 1/9/2020.

To troubleshoot, I did the iDrive reboot and then update apps and services. Are there any other troubleshooting steps I can take??

Update - I got it working. The third step that fixed it (after iDrive reboot and update apps and services) was to delete vehicle in app and add vehicle back to app.
Just curious:
1. Are your remote services still working?
2. Have you done any software modifications? (via E-SYS, Bimmercode, etc.)
Appreciate 0
      02-29-2020, 12:13 AM   #162
RedKloud
Captain
RedKloud's Avatar
487
Rep
917
Posts

Drives: 2020 M340i xDrive
Join Date: Jan 2016
Location: Portland, OR

iTrader: (0)

Stopped working again 3 days ago. OTOH the Mercedes Me app on my wife's GLC has been flawless.
Appreciate 0
      02-29-2020, 03:08 AM   #163
premier3is
Captain
premier3is's Avatar
1053
Rep
608
Posts

Drives: 2019 BMW 330i M-Sport
Join Date: Jul 2019
Location: CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by RedKloud View Post
Stopped working again 3 days ago. OTOH the Mercedes Me app on my wife's GLC has been flawless.
Mines stopped working about 5 days ago too, just noticed. This app is such a piece of shit.
Appreciate 0
      03-03-2020, 06:00 AM   #164
brewman63
New Member
United_States
0
Rep
6
Posts

Drives: 2019 BMW X3 xDrive30i; 2019 33
Join Date: Jun 2019
Location: Pittsburgh

iTrader: (0)

Just curious, I have a 2019 X3 I got last March and my wife got a 2019 330 last May. My ConnectedDrive app has worked flawlessly from Day One ( knock on wood) while hers had problems one month in. Repeated trips to the dealer, working with BMW corporate, etc. they finally agreed to exchange her vehicle for a different one. This one also had problems with ConnecredDrive but not to the same extent as the original car. I realize the software is specific to the model but since the problems seem to be with overall connectivity why has mine worked perfectly and hers given her so many problems? I would think the underlying technology would be the same.

Last edited by brewman63; 03-05-2020 at 07:07 PM..
Appreciate 0
      03-03-2020, 10:22 AM   #165
Pauleebe
Colonel
Pauleebe's Avatar
United_States
336
Rep
2,228
Posts

Drives: 2020 M340
Join Date: May 2013
Location: Washington, DC

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by brewman63 View Post
Just curious, I have a 2019 X3 I got last March and my wife got a 2018 330 last May. My ConnectedDrive app has worked flawlessly from Day One ( knock on wood) while hers had problems one month in. Repeated trips to the dealer, working with BMW corporate, etc. they finally agreed to exchange her vehicle for a different one. This one also had problems with ConnecredDrive but not to the same extent as the original car. I realize the software is specific to the model but since the problems seem to be with overall connectivity why has mine worked perfectly and hers given her so many problems? I would think the underlying technology would be the same.
That's nuts. Yes, it's a software issue, and virtually guaranteed to not be hardware related/specific to that one vehicle.

To be honest, the average BMW representative (whether at the dealer, at customer relations, or a "Genius") is a total idiot when it comes to iDrive software and updates. It's amazing how disconnected and in the dark they are. Therefore, I'm not shocked that BMW would rather replace the vehicle rather than clog their resources with your "problematic" vehicle.

BMW should poach folks from Tesla or a software company to fix iDrive and Connected Drive functionality, as well as establish a better infrastructure for how software integrates into the BMW strategy. Even 1 year after the G20 launched with iDrive 7, it's still a total shit show.
__________________
///M340i
Appreciate 2
      03-07-2020, 07:18 PM   #166
WXdrivefun
Second Lieutenant
WXdrivefun's Avatar
Canada
109
Rep
282
Posts

Drives: G20 330Xdrive
Join Date: Apr 2019
Location: Toronto

iTrader: (0)

I had an issue for over a week as the Andriod BMW app was not able to connect to the vehicle.

Try this
1)Starting from the idrive main menu, scroll down to the Apps tab and click once with the large rotary idrive button. Then press the 'option' button on the center console. select 'Update services' and wait.

2)Restart the idrive with the radio on/off button by holding it down to power down. Then press again to turn back on.

Note: May also need to uninstall and re-install the BMW connect app on your smart phone.

Essentially the same as last part of LarrySinNJ post

Don't know if this was in earlier threads but, this worked for me.

Last edited by WXdrivefun; 03-07-2020 at 07:24 PM..
Appreciate 0
      03-08-2020, 11:06 PM   #167
premier3is
Captain
premier3is's Avatar
1053
Rep
608
Posts

Drives: 2019 BMW 330i M-Sport
Join Date: Jul 2019
Location: CA

iTrader: (0)

I tried some shit recommended by someone here and it fixed it.. for like 2 weeks. It's broken again and doesn't tell me statuses of the vehicle.. I'm truly surprised no one has sued BMW for this crap. Absolute morons running their tech.

Like how hard is it to get some experienced developers for fucks sake.
Appreciate 0
      03-15-2020, 01:22 PM   #168
youthsonic
Private
United_States
31
Rep
62
Posts

Drives: 2019 330i XDrive
Join Date: Nov 2012
Location: United States

iTrader: (1)

Garage List
Quote:
Originally Posted by premier3is View Post
I tried some shit recommended by someone here and it fixed it.. for like 2 weeks. It's broken again and doesn't tell me statuses of the vehicle.. I'm truly surprised no one has sued BMW for this crap. Absolute morons running their tech.

Like how hard is it to get some experienced developers for fucks sake.
Especially when this shit used to work near-flawlessly with the old app and my e90 lci. Until they started removing features...
Appreciate 0
      03-18-2020, 10:54 AM   #169
youthsonic
Private
United_States
31
Rep
62
Posts

Drives: 2019 330i XDrive
Join Date: Nov 2012
Location: United States

iTrader: (1)

Garage List
Quote:
Originally Posted by premier3is View Post
I tried some shit recommended by someone here and it fixed it.. for like 2 weeks. It's broken again and doesn't tell me statuses of the vehicle.. I'm truly surprised no one has sued BMW for this crap. Absolute morons running their tech.

Like how hard is it to get some experienced developers for fucks sake.
Get your software updated to 3/2020.30 if you can - this fixed my Connected Drive issues!
Appreciate 1
      03-25-2020, 03:54 PM   #170
Strikefighter
New Member
3
Rep
7
Posts

Drives: BMW F30
Join Date: Sep 2019
Location: Florida

iTrader: (0)

Rebooting the Idrive should solve all these issues.

Hold the power button down for 70 seconds exactly.  

The iDrive screen will turn off and reboot around 25 seconds, but you have to keep holding the button for 70 seconds.  

After a minute, release the button, wait for iDrive to boot up  

On the iDrive, click "Apps", highlight "installed apps" and then update services via the iDrive
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 09:35 AM.




g20
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST