Bimmerpost
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
Technical Topics iDrive, Nav, Phone, Audio, Video, Cameras, Electronics BMW connected drive app sucks

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-02-2020, 11:36 AM   #1
G2020VISION
Enlisted Member
G2020VISION's Avatar
United_States
14
Rep
42
Posts

Drives: 20 m340ix
Join Date: Dec 2019
Location: NJ

iTrader: (0)

Garage List
2020 M340I X  [0.00]
BMW connected drive app sucks

So I've had my g20 m340ix for 2 months now and up until 3 days ago, the cars location is stuck in the matrix .. remote start will not work because the car is to far away supposedly. The app just seems to be stuck. There's no remote software upgrades available, I've logged in an out of the app 5-10 times uninstalled the app re installed the app same results. I've contacted connected drive not much luck there. Any suggestions on how to reset the glitch in the matrix ?
Appreciate 0
      02-02-2020, 11:41 AM   #2
Tam the Bam
Grumpy Old Git
Tam the Bam's Avatar
United Kingdom
188
Rep
462
Posts

Drives: BMW G20 330i M Sport
Join Date: May 2019
Location: Falkirk, UK

iTrader: (0)

Garage List
OTA software updates are not working for all. Latest software is 11/2019.xx

If you are not on this software version then ask your dealer to update. It solved an issue I had with the 3D remote view on the app.
__________________
Retired:

F10 520D M Sport
E60 520D SE
Volvo S60 type R
Appreciate 0
      02-02-2020, 11:52 AM   #3
aguycalleddb
Private First Class
aguycalleddb's Avatar
United Kingdom
84
Rep
153
Posts

Drives: BMW G20 330i
Join Date: Nov 2009
Location: Durham

iTrader: (0)

Garage List
2020 BMW X3 G01  [0.00]
2019 G20 330i  [0.00]
Send a message via MSN to aguycalleddb
Have you tried re-booting the I drive? Worked for me
__________________
Dan

G20 330i /// M Sport Sunset Orange

G01 X3 20d /// M Sport sophisto grey xirallic
Appreciate 0
      02-02-2020, 11:58 AM   #4
G2020VISION
Enlisted Member
G2020VISION's Avatar
United_States
14
Rep
42
Posts

Drives: 20 m340ix
Join Date: Dec 2019
Location: NJ

iTrader: (0)

Garage List
2020 M340I X  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Tam the Bam View Post
OTA software updates are not working for all. Latest software is 11/2019.xx

If you are not on this software version then ask your dealer to update. It solved an issue I had with the 3D remote view on the app.
I'm on the 11/2019 update..
Appreciate 0
      02-02-2020, 11:59 AM   #5
G2020VISION
Enlisted Member
G2020VISION's Avatar
United_States
14
Rep
42
Posts

Drives: 20 m340ix
Join Date: Dec 2019
Location: NJ

iTrader: (0)

Garage List
2020 M340I X  [0.00]
Quote:
Originally Posted by aguycalleddb View Post
Have you tried re-booting the I drive? Worked for me
Reboot the i drive? What and where do I do that? Lol, Will I lose all of my settings?
Appreciate 0
      02-02-2020, 12:01 PM   #6
aguycalleddb
Private First Class
aguycalleddb's Avatar
United Kingdom
84
Rep
153
Posts

Drives: BMW G20 330i
Join Date: Nov 2009
Location: Durham

iTrader: (0)

Garage List
2020 BMW X3 G01  [0.00]
2019 G20 330i  [0.00]
Send a message via MSN to aguycalleddb
Quote:
Originally Posted by NJCGILLESPIE View Post
Quote:
Originally Posted by aguycalleddb View Post
Have you tried re-booting the I drive? Worked for me
Reboot the i drive? What and where do I do that? Lol, Will I lose all of my settings?
Hold in the radio power button for 30 seconds, it will re-boot the system. Shouldn't loose any settings it's just like turning your computer on & off
__________________
Dan

G20 330i /// M Sport Sunset Orange

G01 X3 20d /// M Sport sophisto grey xirallic
Appreciate 1
      02-02-2020, 12:02 PM   #7
G2020VISION
Enlisted Member
G2020VISION's Avatar
United_States
14
Rep
42
Posts

Drives: 20 m340ix
Join Date: Dec 2019
Location: NJ

iTrader: (0)

Garage List
2020 M340I X  [0.00]
Quote:
Originally Posted by aguycalleddb View Post
Quote:
Originally Posted by NJCGILLESPIE View Post
Quote:
Originally Posted by aguycalleddb View Post
Have you tried re-booting the I drive? Worked for me
Reboot the i drive? What and where do I do that? Lol, Will I lose all of my settings?
Hold in the radio power button for 30 seconds, it will re-boot the system. Shouldn't loose any settings it's just like turning your computer on & off
Thank you I will try that. Appreciate your help, hopefully this will take care of this issue.
Appreciate 0
      02-02-2020, 12:04 PM   #8
G2020VISION
Enlisted Member
G2020VISION's Avatar
United_States
14
Rep
42
Posts

Drives: 20 m340ix
Join Date: Dec 2019
Location: NJ

iTrader: (0)

Garage List
2020 M340I X  [0.00]
Quote:
Originally Posted by aguycalleddb View Post
Quote:
Originally Posted by NJCGILLESPIE View Post
Quote:
Originally Posted by aguycalleddb View Post
Have you tried re-booting the I drive? Worked for me
Reboot the i drive? What and where do I do that? Lol, Will I lose all of my settings?
Hold in the radio power button for 30 seconds, it will re-boot the system. Shouldn't loose any settings it's just like turning your computer on & off
I'm assuming you've had a similar issue with the connected drive app not working accurately as far as location/fuel remaining/ remote start? rebooting the idrive did it ?
Appreciate 0
      02-02-2020, 12:06 PM   #9
aguycalleddb
Private First Class
aguycalleddb's Avatar
United Kingdom
84
Rep
153
Posts

Drives: BMW G20 330i
Join Date: Nov 2009
Location: Durham

iTrader: (0)

Garage List
2020 BMW X3 G01  [0.00]
2019 G20 330i  [0.00]
Send a message via MSN to aguycalleddb
Quote:
Originally Posted by NJCGILLESPIE View Post
Quote:
Originally Posted by aguycalleddb View Post
Quote:
Originally Posted by NJCGILLESPIE View Post
Quote:
Originally Posted by aguycalleddb View Post
Have you tried re-booting the I drive? Worked for me
Reboot the i drive? What and where do I do that? Lol, Will I lose all of my settings?
Hold in the radio power button for 30 seconds, it will re-boot the system. Shouldn't loose any settings it's just like turning your computer on & off
I'm assuming you've had a similar issue with the connected drive app not working accurately as far as location/fuel remaining/ remote start? rebooting the idrive did it ?
Mine stopped updating for two months, I was advised by a member on here to simply re-boot and now it works, even remote view is working
__________________
Dan

G20 330i /// M Sport Sunset Orange

G01 X3 20d /// M Sport sophisto grey xirallic
Appreciate 0
      02-02-2020, 12:08 PM   #10
G2020VISION
Enlisted Member
G2020VISION's Avatar
United_States
14
Rep
42
Posts

Drives: 20 m340ix
Join Date: Dec 2019
Location: NJ

iTrader: (0)

Garage List
2020 M340I X  [0.00]
Quote:
Originally Posted by aguycalleddb View Post
Quote:
Originally Posted by NJCGILLESPIE View Post
Quote:
Originally Posted by aguycalleddb View Post
Quote:
Originally Posted by NJCGILLESPIE View Post
Quote:
Originally Posted by aguycalleddb View Post
Have you tried re-booting the I drive? Worked for me
Reboot the i drive? What and where do I do that? Lol, Will I lose all of my settings?
Hold in the radio power button for 30 seconds, it will re-boot the system. Shouldn't loose any settings it's just like turning your computer on & off
I'm assuming you've had a similar issue with the connected drive app not working accurately as far as location/fuel remaining/ remote start? rebooting the idrive did it ?
Mine stopped updating for two months, I was advised by a member on here to simply re-boot and now it works, even remote view is working
Awesome. I am definitely gonna give that a shot. Thanks for the feedback and suggestion.
Appreciate 0
      02-02-2020, 12:11 PM   #11
G2020VISION
Enlisted Member
G2020VISION's Avatar
United_States
14
Rep
42
Posts

Drives: 20 m340ix
Join Date: Dec 2019
Location: NJ

iTrader: (0)

Garage List
2020 M340I X  [0.00]
Quote:
Originally Posted by aguycalleddb View Post
Quote:
Originally Posted by NJCGILLESPIE View Post
Quote:
Originally Posted by aguycalleddb View Post
Quote:
Originally Posted by NJCGILLESPIE View Post
Quote:
Originally Posted by aguycalleddb View Post
Have you tried re-booting the I drive? Worked for me
Reboot the i drive? What and where do I do that? Lol, Will I lose all of my settings?
Hold in the radio power button for 30 seconds, it will re-boot the system. Shouldn't loose any settings it's just like turning your computer on & off
I'm assuming you've had a similar issue with the connected drive app not working accurately as far as location/fuel remaining/ remote start? rebooting the idrive did it ?
Mine stopped updating for two months, I was advised by a member on here to simply re-boot and now it works, even remote view is working
I don't have parking assistance package for 3D view, which I believe you would need for that correct? I have driving assistance package and premium package on my m340
Appreciate 0
      02-02-2020, 02:15 PM   #12
Weiner0123
First Lieutenant
Weiner0123's Avatar
Canada
328
Rep
358
Posts

Drives: 2020 m340i. 2013 328i
Join Date: Mar 2019
Location: Calgary

iTrader: (0)

Welcome to the club
Appreciate 0
      02-02-2020, 08:43 PM   #13
blazesquall
New Member
14
Rep
29
Posts

Drives: G20 m340i, G30 540i
Join Date: Nov 2019
Location: St. Louis

iTrader: (0)

Same issue, went through all the debugging steps. Connected drive support recommended taking to dealer to diagnose hardware issue.. but I'm guessing they'll update software and it'll magically work. I wonder if there's something else to reset... A fuse to pull or something.
Appreciate 0
      02-04-2020, 12:10 PM   #14
SigurWes
New Member
2
Rep
15
Posts

Drives: 2019 330i
Join Date: Jul 2019
Location: Buffalo

iTrader: (0)

Sucks big time. Very disappointed with this car and company. Incredibly bad service, especially considering the price.
Appreciate 0
      02-04-2020, 01:03 PM   #15
G2020VISION
Enlisted Member
G2020VISION's Avatar
United_States
14
Rep
42
Posts

Drives: 20 m340ix
Join Date: Dec 2019
Location: NJ

iTrader: (0)

Garage List
2020 M340I X  [0.00]
UPDATE

Quote:
Originally Posted by blazesquall View Post
Same issue, went through all the debugging steps. Connected drive support recommended taking to dealer to diagnose hardware issue.. but I'm guessing they'll update software and it'll magically work. I wonder if there's something else to reset... A fuse to pull or something.
Holding down the power button for 20-30 seconds rebooted the idrive and my connected app works again.. thanks to a guy on the thread.
Appreciate 0
      02-04-2020, 01:05 PM   #16
G2020VISION
Enlisted Member
G2020VISION's Avatar
United_States
14
Rep
42
Posts

Drives: 20 m340ix
Join Date: Dec 2019
Location: NJ

iTrader: (0)

Garage List
2020 M340I X  [0.00]
UPDATE

Quote:
Originally Posted by SigurWes View Post
Sucks big time. Very disappointed with this car and company. Incredibly bad service, especially considering the price.
Holding down the power button for 20-30 seconds rebooted the idrive and my connected app works again.. thanks to a guy on the thread.
Appreciate 0
      02-04-2020, 01:43 PM   #17
aguycalleddb
Private First Class
aguycalleddb's Avatar
United Kingdom
84
Rep
153
Posts

Drives: BMW G20 330i
Join Date: Nov 2009
Location: Durham

iTrader: (0)

Garage List
2020 BMW X3 G01  [0.00]
2019 G20 330i  [0.00]
Send a message via MSN to aguycalleddb
Quote:
Originally Posted by NJCGILLESPIE View Post
Quote:
Originally Posted by blazesquall View Post
Same issue, went through all the debugging steps. Connected drive support recommended taking to dealer to diagnose hardware issue.. but I'm guessing they'll update software and it'll magically work. I wonder if there's something else to reset... A fuse to pull or something.
Holding down the power button for 20-30 seconds rebooted the idrive and my connected app works again.. thanks to a guy on the thread.
Glad it's working again
__________________
Dan

G20 330i /// M Sport Sunset Orange

G01 X3 20d /// M Sport sophisto grey xirallic
Appreciate 0
      02-04-2020, 01:53 PM   #18
G2020VISION
Enlisted Member
G2020VISION's Avatar
United_States
14
Rep
42
Posts

Drives: 20 m340ix
Join Date: Dec 2019
Location: NJ

iTrader: (0)

Garage List
2020 M340I X  [0.00]
Quote:
Originally Posted by aguycalleddb View Post
Quote:
Originally Posted by NJCGILLESPIE View Post
Quote:
Originally Posted by blazesquall View Post
Same issue, went through all the debugging steps. Connected drive support recommended taking to dealer to diagnose hardware issue.. but I'm guessing they'll update software and it'll magically work. I wonder if there's something else to reset... A fuse to pull or something.
Holding down the power button for 20-30 seconds rebooted the idrive and my connected app works again.. thanks to a guy on the thread.
Glad it's working again
Thanks man. And when I said a guy on this thread it should've said aguy as in your username, no pun intended 😂
Appreciate 0
      02-19-2020, 01:48 PM   #19
Boilerplate4U
Registered
Sweden
0
Rep
3
Posts

Drives: BMW X3/F25 xDrive35d
Join Date: Feb 2020
Location: Stockholm

iTrader: (0)

BMW ConnectedDrive, what a disappointment !!

BMW ConnectedDrive, what a disappointment !!

We've just upgraded to a BMW X3 xDrive35d (2017) and I was really looking forward to be a part of the new exciting world of "connected" cars but what a disappointment!

I really love the car itself but what a terrible bad solution ConnectedDrive is. Worst piece of cr*p I have ever seen and I've seen a lot sh*tty solutions since I work in the SW industry. I'm extremely disappointed with BMW regarding their software.

A friend of mine that bought a new X5 last year is having the same problem ie the whole solutions seems flawed!! I really have a hard time understanding BMW can deliver such a poor solution!

In general:
  • No info or feedback on current status, ie you can't see if the car is locked or not, fuel level, etc. What the f*** !!
  • Extremely bad quality with plenty of bugs in standard features that make you constantly have to restart the app.
  • Constant app craches (v4.10) using iPhone.
  • OTA software updates are not working, neither using the app or ConnectedDrive
  • Spotify works poorly with xdrive, e.g. no playlist or song info.
  • The event log (history) shows completely different content for the app or the web, ie control from the app is not visible in the browser history and vice versa.
  • Overall very poor response time for standard functions, eg unlocking or starting the heater, usually between 30-90 seconds (!)

BMW is not really known for their stellar software development but even by their standards, this is a new low!

Last edited by Boilerplate4U; 02-19-2020 at 01:54 PM..
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 04:14 AM.




g20
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST