Bimmerpost
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
Technical Topics DIYs and Coding Discussions M Logo Coding In Default Instrument Cluster Tutorial

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-12-2020, 10:41 AM   #23
MY86
Enlisted Member
MY86's Avatar
Turkey
12
Rep
48
Posts

Drives: G30 520i G20 320i
Join Date: Apr 2020
Location: Istanbul

iTrader: (0)



That is what looks like under the hood.

And...




G_METER_MAX_VAL. is also set to 0.8 as default on my car. But I can't make G meter appear on digital cluster.

Any ideas about how to make the G meter appear on the cluster?

igorbutarev g20beam VipinLJ

Last edited by MY86; 04-12-2020 at 10:56 AM.. Reason: I couldn't find a way to make small size images.
Appreciate 0
      04-12-2020, 12:53 PM   #24
g20beam
Second Lieutenant
g20beam's Avatar
Canada
255
Rep
238
Posts

Drives: G20 330i M Sport
Join Date: Mar 2019
Location: Ontario, Canada

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by MY86 View Post


That is what looks like under the hood.

And...




G_METER_MAX_VAL. is also set to 0.8 as default on my car. But I can't make G meter appear on digital cluster.

Any ideas about how to make the G meter appear on the cluster?

igorbutarev g20beam VipinLJ
You can't because you haven't enabled the widget anywhere else.

What you're configuring there is just the display parameters of G force display, not the enabling of it.

I'll dig around see what I can find.
Appreciate 0
      04-15-2020, 02:30 PM   #25
Abelcano1
New Member
0
Rep
14
Posts

Drives: 2016 x1 28i xdrive
Join Date: Apr 2017
Location: San Antonio

iTrader: (0)

I try the logo and it wont show up, i selected M And msp m and nothing they wont show up

Last edited by Abelcano1; 04-15-2020 at 02:40 PM..
Appreciate 0
      04-15-2020, 04:33 PM   #26
g20beam
Second Lieutenant
g20beam's Avatar
Canada
255
Rep
238
Posts

Drives: G20 330i M Sport
Join Date: Mar 2019
Location: Ontario, Canada

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Abelcano1 View Post
I try the logo and it wont show up, i selected M And msp m and nothing they wont show up
What is your car model? And from what country?
Appreciate 0
      04-15-2020, 05:30 PM   #27
Abelcano1
New Member
0
Rep
14
Posts

Drives: 2016 x1 28i xdrive
Join Date: Apr 2017
Location: San Antonio

iTrader: (0)

2019 330i USA

Quote:
Originally Posted by g20beam View Post
What is your car model? And from what country?
Appreciate 0
      04-15-2020, 08:47 PM   #28
VipinLJ
Petrolhead
VipinLJ's Avatar
United_States
939
Rep
2,088
Posts

Drives: ‘20 330i,‘16 X3,‘18 SQ5,‘17 A7
Join Date: Nov 2019
Location: Illinois

iTrader: (2)

Same in my car. I tried both and it wouldn’t show up. 2020 330i xDrive.

Quote:
Originally Posted by Abelcano1 View Post
2019 330i USA
Is your 330i an M sport version? If it isn’t, then I’m guessing there’s some other coding already present on the others’ cars (I noticed that those that have managed to get this enabled have 330i M sport cars) that helps them enable the M logo. Mine is a non-M sport and probably doesn’t have that line coded in.
If yours is an M sport car, then no idea. Your guess is as good as mine.
__________________
Current:
2020 BMW 330i xDrive
2018 Audi SQ5 Prestige
2017 Audi A7 Prestige
Appreciate 0
      04-15-2020, 09:26 PM   #29
Abelcano1
New Member
0
Rep
14
Posts

Drives: 2016 x1 28i xdrive
Join Date: Apr 2017
Location: San Antonio

iTrader: (0)

Yeah mine is not an M so yeah we are missing something!!



Quote:
Originally Posted by VipinLJ View Post
Same in my car. I tried both and it wouldn’t show up. 2020 330i xDrive.



Is your 330i an M sport version? If it isn’t, then I’m guessing there’s some other coding already present on the others’ cars (I noticed that those that have managed to get this enabled have 330i M sport cars) that helps them enable the M logo. Mine is a non-M sport and probably doesn’t have that line coded in.
If yours is an M sport car, then no idea. Your guess is as good as mine.
Appreciate 0
      04-15-2020, 09:51 PM   #30
g20beam
Second Lieutenant
g20beam's Avatar
Canada
255
Rep
238
Posts

Drives: G20 330i M Sport
Join Date: Mar 2019
Location: Ontario, Canada

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Abelcano1 View Post
Yeah mine is not an M so yeah we are missing something!!



Quote:
Originally Posted by VipinLJ View Post
Same in my car. I tried both and it wouldn’t show up. 2020 330i xDrive.



Is your 330i an M sport version? If it isn’t, then I’m guessing there’s some other coding already present on the others’ cars (I noticed that those that have managed to get this enabled have 330i M sport cars) that helps them enable the M logo. Mine is a non-M sport and probably doesn’t have that line coded in.
If yours is an M sport car, then no idea. Your guess is as good as mine.
Try this guys:

HEAD_UNIT_VARIANTE

For you guys, does that say entry_evo by default, or mgu? If it is in entry_evo, change it to mgu.

Not sure if this is the line that corrects the problem you guys have, anyhow let me know.
Appreciate 0
      04-16-2020, 04:06 AM   #31
MY86
Enlisted Member
MY86's Avatar
Turkey
12
Rep
48
Posts

Drives: G30 520i G20 320i
Join Date: Apr 2020
Location: Istanbul

iTrader: (0)

That little M logo doesn't appear on my car either. 2019 EU 320i M Sport. I tried to code it over to the Alpina Cluster. It did not work.
Appreciate 0
      04-16-2020, 09:25 AM   #32
mmo011
New Member
0
Rep
6
Posts

Drives: BMW 320d MSport (G20)
Join Date: Apr 2020
Location: Italy

iTrader: (0)

Mine is a G20 320D MSport EU (Italy) I've tried to set m_logo and msp_logo, and many others but did not work, but if I set M Cluster the little M Logo appear :-(... very annoying
Appreciate 0
      04-16-2020, 12:02 PM   #33
g20beam
Second Lieutenant
g20beam's Avatar
Canada
255
Rep
238
Posts

Drives: G20 330i M Sport
Join Date: Mar 2019
Location: Ontario, Canada

iTrader: (0)

For everyone that cannot get M logo to show up, try checking [COLOR="LightBlue"]HEAD_UNIT_VARIANTE[/COLOR] for me.

Does yours say [COLOR="LightBlue"]entry_evo[/COLOR] or [COLOR="LightBlue"]mgu[/COLOR] by default?
Appreciate 0
      04-16-2020, 02:17 PM   #34
Abelcano1
New Member
0
Rep
14
Posts

Drives: 2016 x1 28i xdrive
Join Date: Apr 2017
Location: San Antonio

iTrader: (0)

Mine has the MGU selected already


Quote:
Originally Posted by g20beam View Post
For everyone that cannot get M logo to show up, try checking HEAD_UNIT_VARIANTE for me.

Does yours say entry_evo or mgu by default?
Appreciate 0
      04-16-2020, 03:18 PM   #35
VipinLJ
Petrolhead
VipinLJ's Avatar
United_States
939
Rep
2,088
Posts

Drives: ‘20 330i,‘16 X3,‘18 SQ5,‘17 A7
Join Date: Nov 2019
Location: Illinois

iTrader: (2)

Just checked mine too. Same as Abelcano1. Mgu as default.
__________________
Current:
2020 BMW 330i xDrive
2018 Audi SQ5 Prestige
2017 Audi A7 Prestige
Appreciate 0
      04-17-2020, 03:01 PM   #36
2020g20
Second Lieutenant
86
Rep
218
Posts

Drives: 2020 330i
Join Date: Jul 2019
Location: USA

iTrader: (0)

Very cool, thanks for putting the work into this to figure it out! This makes me think it would be possible to use the Alpina cluster and swap the Alpina logo out for something else (or just remove it)? Anyone attempt that yet?
Appreciate 0
      04-17-2020, 11:40 PM   #37
g20beam
Second Lieutenant
g20beam's Avatar
Canada
255
Rep
238
Posts

Drives: G20 330i M Sport
Join Date: Mar 2019
Location: Ontario, Canada

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by 2020g20 View Post
Very cool, thanks for putting the work into this to figure it out! This makes me think it would be possible to use the Alpina cluster and swap the Alpina logo out for something else (or just remove it)? Anyone attempt that yet?
If you were able to code this and get it to work, then Alpina option will also work for you. Problem is that some individuals even after coding msp_logo could not get logo to show up.
Appreciate 0
      04-18-2020, 03:49 AM   #38
MY86
Enlisted Member
MY86's Avatar
Turkey
12
Rep
48
Posts

Drives: G30 520i G20 320i
Join Date: Apr 2020
Location: Istanbul

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by 2020g20 View Post
Very cool, thanks for putting the work into this to figure it out! This makes me think it would be possible to use the Alpina cluster and swap the Alpina logo out for something else (or just remove it)? Anyone attempt that yet?
You can remove the Alpina logo by selecting 'kein_logo' from the LOGO_SCHRIFTZUG but I could not be able to swap the Alpina logo with something else..
Appreciate 2
VipinLJ939.00
2020g2085.50

      04-18-2020, 03:18 PM   #39
imported_Mike
Private
8
Rep
51
Posts

Drives:
Join Date: Jul 2007

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by g20beam View Post
You can't because you haven't enabled the widget anywhere else.

What you're configuring there is just the display parameters of G force display, not the enabling of it.

I'll dig around see what I can find.
OMG Thank you for this! Definitely getting a coder now. The stock G force meter is set wayyy to low

Appreciate 0
      04-18-2020, 03:31 PM   #40
MY86
Enlisted Member
MY86's Avatar
Turkey
12
Rep
48
Posts

Drives: G30 520i G20 320i
Join Date: Apr 2020
Location: Istanbul

iTrader: (0)

I am still trying to find a way to make G meter appear

It is weird I can configure the display parameters of it while it does not exist..
Appreciate 0
      04-18-2020, 10:13 PM   #41
jstnstr
Lieutenant Colonel
jstnstr's Avatar
United_States
773
Rep
1,528
Posts

Drives: G20 M340xi
Join Date: Apr 2012
Location: SWFL

iTrader: (2)

I would like to do this but I am guessing that I cannot. My car has the driving assistance professional package with the eye-watching camera in the spot where the ///M would be. Does anyone know?
__________________
| M-Performance Exhaust | JB4 Map 4 on E35 | BMC Red Panel Filter |

| Previous: 18 M3 ZCP | 17 M3 6MT | 15 M235i |
Appreciate 0
      04-19-2020, 06:29 PM   #42
Deltusurf
New Member
United_States
15
Rep
19
Posts

Drives: Arctic White 650i, 2020 M340i
Join Date: Feb 2016
Location: S. Florida

iTrader: (0)

Garage List
2013 BMW 650i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by jstnstr View Post
I would like to do this but I am guessing that I cannot. My car has the driving assistance professional package with the eye-watching camera in the spot where the ///M would be. Does anyone know?
You can change the logo with that setup. It appears under the "eye watching camera"
Appreciate 1
jstnstr773.00

      04-24-2020, 06:23 AM   #43
OM3RTA
Lieutenant
United Kingdom
163
Rep
546
Posts

Drives: 330i M Sport, Audi A3 2.0 TDI
Join Date: Jan 2020
Location: Scotland

iTrader: (0)

Given you can get the 'M' logo is there a 'M Performance' logo option?
Appreciate 0
      04-30-2020, 08:01 PM   #44
Abelcano1
New Member
0
Rep
14
Posts

Drives: 2016 x1 28i xdrive
Join Date: Apr 2017
Location: San Antonio

iTrader: (0)

Any updates on this one? 🙁
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 03:35 AM.




g20
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST