Bimmerpost
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
Technical Topics DIYs and Coding Discussions Esys on G20

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-10-2019, 09:28 PM   #45
calllka
New Member
United_States
0
Rep
25
Posts

Drives: 2020 M340i
Join Date: Jun 2016
Location: Fort Lee, NJ

iTrader: (0)

Hi, yes, or LEGAL_DISCLAIMER_TIME in HU_NBT, but I can't find any of these. I have 7 CAFD under BDC_BODY, and I looked through all of them, but they all just have numbers and no names. The only one with name was the one for ASS. Am I doing something wrong? Using Esys 3.27.1.

Attached are two screenshots of what I'm seeing.

Thank you.
Attached Images
  
Appreciate 0
      09-10-2019, 09:37 PM   #46
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
1936
Rep
7,785
Posts

Drives: Test Vehicles
Join Date: Dec 2015
Location: Mountain View, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by calllka View Post
Hi, yes, or LEGAL_DISCLAIMER_TIME in HU_NBT, but I can't find any of these. I have 7 CAFD under BDC_BODY, and I looked through all of them, but they all just have numbers and no names. The only one with name was the one for ASS. Am I doing something wrong? Using Esys 3.27.1.

Attached are two screenshots of what I'm seeing.

Thank you.
You need E-sysX or Launcher Pro 3.4+ in order to read ECU's from G20.

Launcher 2.8 does not have mapping.
Appreciate 0
      09-11-2019, 07:48 AM   #47
calllka
New Member
United_States
0
Rep
25
Posts

Drives: 2020 M340i
Join Date: Jun 2016
Location: Fort Lee, NJ

iTrader: (0)

Thank you. I emailed Tokenmaster donation, so hopefully I'll get the Launcher Pro 3.4 soon. Do I use it with Esys 3.27.1 or do I need a newer version?

Last edited by calllka; 09-11-2019 at 09:46 AM..
Appreciate 0
      09-11-2019, 05:21 PM   #48
CyclingBroStyle
Second Lieutenant
CyclingBroStyle's Avatar
United_States
175
Rep
204
Posts

Drives: '19 330i xDrive M Sport
Join Date: Sep 2014
Location: Washington, D.C.

iTrader: (0)

Garage List
Sport plus code has anyone been able to do it?
__________________
Current: MY2019 330i xDrive M-Sport w/Lasers - Portimao Blue
Previous: MY2013 328i xDrive Sport Line - Sapphire Black | MY2016 428i xDrive M-Sport - Mineral Grey
BMW CCA #522637 use me as a referral for BMW CCA
Appreciate 0
      09-11-2019, 09:10 PM   #49
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
1936
Rep
7,785
Posts

Drives: Test Vehicles
Join Date: Dec 2015
Location: Mountain View, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by calllka View Post
Thank you. I emailed Tokenmaster donation, so hopefully I'll get the Launcher Pro 3.4 soon. Do I use it with Esys 3.27.1 or do I need a newer version?
You can use 3.27.1 or newer. I use it and 3.33.4.
Appreciate 0
      09-11-2019, 09:16 PM   #50
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
1936
Rep
7,785
Posts

Drives: Test Vehicles
Join Date: Dec 2015
Location: Mountain View, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by CyclingBroStyle View Post
Sport plus code has anyone been able to do it?
Launcher Cheat Codes have that as option.
Appreciate 0
      09-12-2019, 06:15 AM   #51
rajens00
Private
United_States
32
Rep
60
Posts

Drives: 2019 330xi
Join Date: Dec 2012
Location: Michigan

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Almaretto View Post
Quote:
Originally Posted by CyclingBroStyle View Post
Sport plus code has anyone been able to do it?
Launcher Cheat Codes have that as option.
I haven't done any coding since 2014 and it appears much has changed. May I ask what kind of cable you are using for the G 20 and where you got it?
Appreciate 1
      09-12-2019, 10:44 PM   #52
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
1936
Rep
7,785
Posts

Drives: Test Vehicles
Join Date: Dec 2015
Location: Mountain View, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by rajens00 View Post
I haven't done any coding since 2014 and it appears much has changed. May I ask what kind of cable you are using for the G 20 and where you got it?
Same ENET cable can be used on F/I/G-series BMW's.

I have both made my own and purchased. I like these. They have thicker CAT5/6 for durability, Velcro for easy storage, and metal contacts. Similar ones are found on Ebay and Amazon.
Appreciate 0
      09-20-2019, 09:31 AM   #53
kon
Lieutenant
Singapore
13
Rep
490
Posts

Drives: F30 310i > G20 310i
Join Date: May 2012
Location: Sillypore

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Almaretto View Post
No cheat sheet, but there are launcher cheat codes.

Two generations newer ECU's. So, you will need Launcher Pro or E-sysX to read.

All those can be done.
I'm finally going to code the vehicle this weekend.

Have esys 3.27.1 + PSDZdata 4.18.22 + Launcher Pro 2.8.2

To code, to do FDL coding, do we just "on" the car (like how F30 coding were done), or need to press the 'start engine button' thrice to enter diagnostic mode?

TIA!
Appreciate 0
      09-20-2019, 09:33 AM   #54
kon
Lieutenant
Singapore
13
Rep
490
Posts

Drives: F30 310i > G20 310i
Join Date: May 2012
Location: Sillypore

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Almaretto View Post
You need E-sysX or Launcher Pro 3.4+ in order to read ECU's from G20.

Launcher 2.8 does not have mapping.
oh no!
Appreciate 0
      09-20-2019, 11:34 PM   #55
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
1936
Rep
7,785
Posts

Drives: Test Vehicles
Join Date: Dec 2015
Location: Mountain View, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by kon View Post
I'm finally going to code the vehicle this weekend.

Have esys 3.27.1 + PSDZdata 4.18.22 + Launcher Pro 2.8.2

To code, to do FDL coding, do we just "on" the car (like how F30 coding were done), or need to press the 'start engine button' thrice to enter diagnostic mode?

TIA!
Pro 2.8.2 will not do you any good for coding a G20.

Engine should be on, unless coding engine ECU.
Appreciate 0
      09-21-2019, 09:38 AM   #56
kon
Lieutenant
Singapore
13
Rep
490
Posts

Drives: F30 310i > G20 310i
Join Date: May 2012
Location: Sillypore

iTrader: (0)

Finally have a taste of the problems. Lol

Triple press or with engine running could get 24 ecu. With just a press to "on" the car only return 20 ecu.

Error on dkombi read (missing file)

ihka were all flat numbers without description.

Dme try to code away auto start stop. Found the option change to werte 01. Coded successfully, but nothing happen. Fearing the 'translation is wrong, recoded back to werte 0

Need to patiently find new launcher pro and new psdzdata
Appreciate 0
      09-22-2019, 06:58 PM   #57
mrgicm
Lieutenant
mrgicm's Avatar
185
Rep
596
Posts

Drives: BMW M
Join Date: Nov 2011
Location: NA

iTrader: (0)

Does anyonw know with live cockpit is there a Alpina version option to be coded in D Kombi?
Appreciate 0
      09-23-2019, 09:21 AM   #58
Who's on first
Brigadier General
Who's on first's Avatar
United_States
2280
Rep
3,732
Posts

Drives: A10-C
Join Date: Feb 2015
Location: I%E2%80%99m Right Here.

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by mrgicm View Post
Does anyonw know with live cockpit is there a Alpina version option to be coded in D Kombi?
There is.
Attached Images
 
Appreciate 1
      09-23-2019, 12:04 PM   #59
CyclingBroStyle
Second Lieutenant
CyclingBroStyle's Avatar
United_States
175
Rep
204
Posts

Drives: '19 330i xDrive M Sport
Join Date: Sep 2014
Location: Washington, D.C.

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Who's on first View Post
There is.
How did you do that??
__________________
Current: MY2019 330i xDrive M-Sport w/Lasers - Portimao Blue
Previous: MY2013 328i xDrive Sport Line - Sapphire Black | MY2016 428i xDrive M-Sport - Mineral Grey
BMW CCA #522637 use me as a referral for BMW CCA
Appreciate 0
      09-23-2019, 12:06 PM   #60
Who's on first
Brigadier General
Who's on first's Avatar
United_States
2280
Rep
3,732
Posts

Drives: A10-C
Join Date: Feb 2015
Location: I%E2%80%99m Right Here.

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by CyclingBroStyle View Post
Quote:
Originally Posted by Who's on first View Post
There is.
How did you do that??
Reach out to Almaretto he will square you away.
Appreciate 0
      09-23-2019, 12:09 PM   #61
CyclingBroStyle
Second Lieutenant
CyclingBroStyle's Avatar
United_States
175
Rep
204
Posts

Drives: '19 330i xDrive M Sport
Join Date: Sep 2014
Location: Washington, D.C.

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Who's on first View Post
There is.
I have so many questions! do you know how to code sport plus? Can it be done?
__________________
Current: MY2019 330i xDrive M-Sport w/Lasers - Portimao Blue
Previous: MY2013 328i xDrive Sport Line - Sapphire Black | MY2016 428i xDrive M-Sport - Mineral Grey
BMW CCA #522637 use me as a referral for BMW CCA
Appreciate 0
      09-23-2019, 12:17 PM   #62
Who's on first
Brigadier General
Who's on first's Avatar
United_States
2280
Rep
3,732
Posts

Drives: A10-C
Join Date: Feb 2015
Location: I%E2%80%99m Right Here.

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by CyclingBroStyle View Post
Quote:
Originally Posted by Who's on first View Post
There is.
I have so many questions! do you know how to code sport plus? Can it be done?
Lol.

It's OK to have so many questions everybody needs to learn at some point not to mention things are always changing.

Send Almaretto a PM, he will convey to you what's available to code.

There's more options available than most people think on the G20.
Appreciate 0
      09-23-2019, 01:56 PM   #63
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
1936
Rep
7,785
Posts

Drives: Test Vehicles
Join Date: Dec 2015
Location: Mountain View, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by CyclingBroStyle View Post
I have so many questions! do you know how to code sport plus? Can it be done?
Yes, Sport Plus can be coded.
Appreciate 0
      09-28-2019, 12:37 PM   #64
unclez
New Member
0
Rep
17
Posts

Drives: VW
Join Date: Aug 2019
Location: Europe

iTrader: (0)

Do you know if it is possible to code HBA?
Appreciate 0
      09-28-2019, 12:47 PM   #65
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
1936
Rep
7,785
Posts

Drives: Test Vehicles
Join Date: Dec 2015
Location: Mountain View, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by unclez View Post
Do you know if it is possible to code HBA?
If car has hardware, then yes it can be added.
Appreciate 0
      10-04-2019, 01:12 PM   #66
calllka
New Member
United_States
0
Rep
25
Posts

Drives: 2020 M340i
Join Date: Jun 2016
Location: Fort Lee, NJ

iTrader: (0)

Hello,
Do any of the cheat codes work with G20? I'm using the latest launcher pro, and downloaded latest cheat code xml files, however when I'm in esys, no matter which module, it always shows "Found 0 code for current ECU". The drop down for Author just shows All, and nothing else. Does that mean that Esys is not seeing the xml files, or is it because it's G20?

Aside from that, I've been able to code things that I manually found, like removing the disclaimers, etc...

Thank you.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 08:32 PM.




g20
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST