Bimmerpost
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BIMMERPOST Universal Forums Off-Topic Discussions Board Video + PC Gaming / Computing Issues with Asus ROG STRIX RTX2070 OC

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      10-23-2019, 03:21 AM   #1
Dang3r
Schmollbraten
Dang3r's Avatar
Germany
2741
Rep
1,450
Posts

Drives: RS 5
Join Date: Jun 2015
Location: Liandri Central Core

iTrader: (0)

Issues with Asus ROG STRIX RTX2070 OC

So I bought this card few weeks ago and installed it into my workstation, starts up fine, no problems so far, started the first game (Division 2) and after a few minutes the screen freezes and was only to solve by hard reset.
New try with Diablo 3, same effect.
Returned the card to the dealer, yesterday it came back, after reinstallation I got first after few minutes a blue screen, than at second attempt it runs until I started Division 2, then suddenly some coloured artifacts appear and the screen went down.
Read a lot of problems with this series afterwards into forums, its still a very good card (at user who run it w/o problems), but I think I return it now finally and look around for replacement.
Any suggestions? Anyone else encountered this?
__________________
RS 5 - ZX12R LE - GPZ750 Turbo

I///M the infidel, your BMW-dealer had warned you about
Appreciate 0
      10-23-2019, 03:48 AM   #2
archerz
Private
United Kingdom
27
Rep
62
Posts

Drives: F31 335D
Join Date: Aug 2019
Location: North East

iTrader: (0)

Sounds like a driver issue somewhere. Try the latest drivers for the card (but also try a previous version too).

You can use DDU (Display Driver Uninstaller) to make sure no residual drivers are there from previous versions.

Also worth checking other drivers on your PC, like chipset/mobo etc.
Appreciate 1
Dang3r2740.50

      10-23-2019, 04:08 AM   #3
antych
Lieutenant
United Kingdom
234
Rep
437
Posts

Drives: 2017 BMW M4CP SO
Join Date: Feb 2015
Location: London

iTrader: (0)

Garage List
2014 BMW M4  [5.00]
Be careful with the Division 2, a lot of people report crashes with DX12, so make sure to run it in DX11 for now. You also need a high quality PSU in case you've upgraded from something low end.
Appreciate 1
Dang3r2740.50

      10-23-2019, 08:18 AM   #4
Conissah
Private First Class
Conissah's Avatar
158
Rep
192
Posts

Drives: 2020 BMW M2C
Join Date: Oct 2019
Location: North Carolina

iTrader: (0)

Highly unlikely 2 different cards are bad. Most likely a software issue. Boot into safe mode and do a clean install of your driver. If you have shadowplay running, or even GeForce Experience, try turning them off and then running the game. I have also had bad luck with GPU software (Msi Afterburner, EVGA Precision X, etc.) impacting games and causing weird issues. Try killing those processes as well. Try a different game and see if you get any odd issues. Tons of possible issues, so it just comes down to trial and error.
Appreciate 1
Dang3r2740.50

      10-23-2019, 09:09 AM   #5
R3dliner
Lieutenant Colonel
R3dliner's Avatar
United_States
782
Rep
1,858
Posts

Drives: 18 M3 6MT
Join Date: Mar 2016
Location: NYC

iTrader: (5)

One of the reasons I stayed away from the Asus gpu's. Picked up a MSI version and never looked back.
Appreciate 1
Dang3r2740.50

      10-23-2019, 09:36 AM   #6
Redd
Major
578
Rep
1,250
Posts

Drives: 2010 BMW E92 M3 Dakar Edition
Join Date: Jul 2015
Location: Malaysia

iTrader: (0)

Only use Nvidia drivers. Don't use the Asus drivers.
Appreciate 1
Dang3r2740.50

      10-24-2019, 03:15 AM   #7
Dang3r
Schmollbraten
Dang3r's Avatar
Germany
2741
Rep
1,450
Posts

Drives: RS 5
Join Date: Jun 2015
Location: Liandri Central Core

iTrader: (0)

Appreciate your comments and inputs, will give the DDU a chance.
All drivers (MB and rest) are up to date, read somewhere that nVidia 419.37 should work perfect, will try also and come back with the results.
No Asus drivers installed so far, aside of clocking and fan speed adjusting, but not used them.
Thanks, folks.
__________________
RS 5 - ZX12R LE - GPZ750 Turbo

I///M the infidel, your BMW-dealer had warned you about
Appreciate 0
      10-25-2019, 12:33 AM   #8
RED_Y_
Lieutenant
United_States
256
Rep
559
Posts

Drives: 2014 X5 3.5d
Join Date: Sep 2017
Location: SF Bay Area

iTrader: (0)

Is your power supply strong enough? Any temperature issues? Did you check windows logs to see what BSODs are related to?
Appreciate 0
      10-25-2019, 02:26 AM   #9
AlpineWhite_SJ
Private First Class
AlpineWhite_SJ's Avatar
United_States
157
Rep
169
Posts

Drives: 2018 F80
Join Date: Sep 2017
Location: Bay Area, CA

iTrader: (0)

Update all the things - bios, windows, etc. remove all aftermarket software and just run latest driver package. Do clean install of drivers when installing. Beyond that, I’d check PSU since plenty of GPU issues end up being PSU related. If it was just one card I’d blame the card but not twice - there’s a weak link somewhere. Also try running the card in a friends system to see if you get the same issues.
__________________
/// 2018 Alpine White on Black F80 M3 - 6MT ZCP ZEP /// 3d Design billet handbrake lever, pedals, CF side skirts & rear diffuser / Sterckenn gloss black lip / IND alpine white front reflectors ///
Appreciate 0
      10-25-2019, 02:40 AM   #10
Dang3r
Schmollbraten
Dang3r's Avatar
Germany
2741
Rep
1,450
Posts

Drives: RS 5
Join Date: Jun 2015
Location: Liandri Central Core

iTrader: (0)

We had installed the card meanwhile into 2 complete different systems, at the first one 2 bluescreens instantly after starting at the second artifacts instantly after starting.
Card returned the second time to dealer for exchange on warranty. If that fails, I got my money back and change cardtype and brand.
Just to complete: I own a 750W power supply, its strong enough.
__________________
RS 5 - ZX12R LE - GPZ750 Turbo

I///M the infidel, your BMW-dealer had warned you about
Appreciate 0
      10-25-2019, 02:55 AM   #11
AlpineWhite_SJ
Private First Class
AlpineWhite_SJ's Avatar
United_States
157
Rep
169
Posts

Drives: 2018 F80
Join Date: Sep 2017
Location: Bay Area, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Dang3r View Post
We had installed the card meanwhile into 2 complete different systems, at the first one 2 bluescreens instantly after starting at the second artifacts instantly after starting.
Card returned the second time to dealer for exchange on warranty. If that fails, I got my money back and change cardtype and brand.
Just to complete: I own a 750W power supply, its strong enough.
Wattage only means it "should" be able to handle it. It really doesn’t mean anything - it could be a bad rail or the stress of the card causes issues. How much load are the other system items adding?

That you had issues across systems either means you have two weak systems, or the extraordinary bad luck of getting another bad card. Strictly speaking, ASUS Strix cards usually are pretty good. My 980 strix ran for years with no issues and I still have it as backup in case my Titan Xp craps out
__________________
/// 2018 Alpine White on Black F80 M3 - 6MT ZCP ZEP /// 3d Design billet handbrake lever, pedals, CF side skirts & rear diffuser / Sterckenn gloss black lip / IND alpine white front reflectors ///
Appreciate 0
      10-25-2019, 02:58 AM   #12
Dang3r
Schmollbraten
Dang3r's Avatar
Germany
2741
Rep
1,450
Posts

Drives: RS 5
Join Date: Jun 2015
Location: Liandri Central Core

iTrader: (0)

I hear you, but the power supply is a very good one which supplies really enough, that isn't the problem.
2 corrupt systems maybe but not 3 in a row.
Search for artifacts at the strix 2070 OC and you'll find lots of entries. Seems like I got one of the very first edition where this happened a lot
Meanwhile I have to return to my Asus GTX680, also a really good card but the newer the game, the lower the graphic settings.
__________________
RS 5 - ZX12R LE - GPZ750 Turbo

I///M the infidel, your BMW-dealer had warned you about
Appreciate 0
      10-26-2019, 11:01 PM   #13
Conissah
Private First Class
Conissah's Avatar
158
Rep
192
Posts

Drives: 2020 BMW M2C
Join Date: Oct 2019
Location: North Carolina

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Dang3r View Post
I hear you, but the power supply is a very good one which supplies really enough, that isn't the problem.
2 corrupt systems maybe but not 3 in a row.
Search for artifacts at the strix 2070 OC and you'll find lots of entries. Seems like I got one of the very first edition where this happened a lot
Meanwhile I have to return to my Asus GTX680, also a really good card but the newer the game, the lower the graphic settings.
Go to the red team. Haven't looked back since I purchased my Radeon VII.
Appreciate 0
      10-28-2019, 08:06 PM   #14
Solidjake
¯\_(ツ)_/¯
Solidjake's Avatar
Poland
498
Rep
1,145
Posts

Drives: '13 328i Msport 6MT
Join Date: Jun 2009
Location: NYC/Philly

iTrader: (2)

I have a Gigabyte 2070 super with no issues in the two months of ownership. It's paired with an Evga G2? 850w psu
__________________
Tensioner/belt DIY | Side skirt extension DIY

Apex SM-10/PSS | 400m/X-ice Xi3 | Injen Intake/Exhaust
Stoptech SS Lines | 335 Brakes | Hawk HPS 5.0 | RBF600
Bootmod3 Stg 1 93 | ER Charge Pipes | Wagner Evo Comp 2 FMIC
Appreciate 0
      11-02-2019, 11:16 AM   #15
Hurricane1122
Registered
0
Rep
2
Posts

Drives: eclipse
Join Date: Nov 2019
Location: nyc

iTrader: (0)

A lot of the new 20xx series cards have defects, if i were you i'd just buy a used 1080ti thats what i done a year ago and its been running beautifully. Im even thinking of getting another one and a 4k monitor.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 10:32 PM.




g20
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST